Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Trei persoane cu gripă, dintre care un copil de un an, au decedat

Trei persoane cu gripă, dintre care un copil de un an, au decedat, în condiţiile în care numărul total al cazurilor de gripă se ridică, la nivelul judeţului Dâmboviţa, în acest sezon, la 18, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis miercuri.

DSP Dâmboviţa nu face însă nicio precizare la tipul de gripă, cel mai probabil fiind gripă porcină.

”Numărul cazurilor de gripă confirmată pe întreg sezonul de supraveghere, se ridică la 18, din care trei cazuri decedate, doi adulţi de 42 şi 62 de ani, pacienţi cu comorbidităţi, nevaccinaţi antigripal şi un copil de 1 an, care, după aproape 10 zile de la debutul bolii a fost adus în stare foarte gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Numărul afecţiunilor respiratorii înregistrate în săptămâna de monitorizare 15-20 februarie 2016, se menţine în limitele prognozate pentru această perioadă şi comparabil cu cel din săptămâna precedentă. Astfel, DSP Dâmboviţa raportează, pentru perioada menţionată, 1.146 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care nouă cazuri internate şi 405 pneumonii, pentru opt cazuri impunându-se spitalizarea.

”Recomandăm populaţiei respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi colectivă şi prezentarea la medicul de familie de la primele semne de boală”, se mai precizează în comunicatulDSP Dâmboviţa.