Dâmboviţa: Trei familii, evacuate din cauza unei alunecări de teren de la Văleni Dâmboviţa

Trei familii din satul Văleni Dâmboviţa au fost evacuate la rude, după ce o alunecare de teren din comună le pune în pericol casele, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, remis sâmbătă seara.

În Văleni Dâmboviţa a fost activat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

”În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în data de 16.03.2018 s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de cca. 300 m, ce a afectat un număr de 11 gospodării. În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate un număr de 3 familii, ale căror locuinţe nu mai prezentau siguranţă, acestea mutându-se la rudele din localitate”, se precizează în comunicatul ISU Dâmboviţa.

Un drum din comună a fost afectat de alunecarea de teren, de asemenea un stâlp de joasă tensiune a fost avariat.

”Drumul sătesc DS 2920, ce intersectează drumul comunal DC 30A, a fost afectat pe o lungime de cca.200m, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto. A fost afectată şi reţeaua electrică din zonă, prin avarierea (înclinarea) unui stâlp de joasă tensiune. Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată reţeaua de distribuţie a energiei electrice”, mai informează ISU Dâmboviţa.

La faţa locului s-a deplasat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, precum şi o comisie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă. S-a dispus drenarea apei de către CLSU Văleni Dâmboviţa, cu ajutorul unui buldoexcavator. Astăzi (sâmbătă), la faţa locului a fost Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi o comisie formată din reprezentanţii ISU “Basarab I” Dâmboviţa, care au analizat situaţia de la locul evenimentului”, se mai arată în comunicatul ISU Dâmboviţa.

Autorităţile anunţă că vor monitoriza în continuare situaţia de la Văleni Dâmboviţa, iar o comisie formată prin ordin al prefectului va constata şi evalua pagubele pentru stabilirea şi dispunerea de măsuri în vederea atenuării efectelor de alunecare a terenului.

error: Conţinut protejat !!