Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Trei bărbaţi rătăciţi în zona montană Leaota, căutaţi cu elicopterul SMURD

UPDATE 20.33 Cei trei bărbaţi care s-au rătăcit, sâmbătă, în zona montană Leaota au fost găsiţi cu ajutorul unui elicopter SMURD, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

În căutarea lor plecaseră şi salvamontiştii.

”Cele trei persoane rătăcite au fost localizate/găsite de elicopterul SMURD, care urmează să le preia şi să le transporte la autoturismele proprii”, informează ISU Dâmboviţa.

Trei bărbaţi au anunţat, sâmbătă, la 112 că s-au rătăcit în zona montană, între Leaota şi Moroieni, iar în căutarea lor au plecat salvamontişti, precum şi un elicopter SMURD, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Confor purtătorului de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej, cei trei nu au probleme de sănătate, au fost, cel mai probabil, în drumeţie şi s-au rătăcit. Cei trei au anunţat la 112 şi au dat unele repere celor care au plecat să îi caute.

Şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, spune că cei trei sunt undeva spre judeţul Argeş, aşa că au plecat în căutarea lor salvamontişti din Argeş. Acesta a adăugat că recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee pe care nu le cunosc şi să fie echipaţi corespunzător când pleacă în drumeţii. Conform lui Diaconescu, în zona montană a judeţului Dâmboviţa sunt în acest weekend circa 1.000 de turişti.