Dâmboviţa: Tânăr asistent a murit după ce a fost trimis acasă de la UPU

Un tânăr asistent medical din Voineşti, judeţul Dâmboviţa, a murit după ce a fost trimis acasă de la Unitatea de Primiri Urgenţe  (UPU) a Spitalului Judeţean Târgovişte.

Robert Liţescu avea 30 de ani şi era asistent la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Târgovişte. Conform unor surse, s-a simţit atât de rău încât a mers la spital cu dureri de cap, stări de ameţeală şi de vomă. Se pare că a fost supus unor investigaţii sumare şi a fost trimis acasă.

La câteva zile după ce cazul a fost intens mediatizat în mass media, Spitalul Judeţean Târgovişte nu a venit cu niciun punct de vedere, nu a informat dacă pacientul în cauză a fost văzut de un medic specialist, de ce nu s-a procedat la spitalizare sau realizarea unor investigaţii amănunţite în acest caz. În afara timpului mare de aşteptare şi a aglomeraţiei de la secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte apar tot mai multe semnale publice cu privire la modul în care sunt trataţi pacienţii.

„NU SE MAI POATE AȘA! Cazuri contractate, zile foarte puține de spitalizare sau deloc, cazuri rezolvate într-o perioadă foarte scurtă de timp, spitalizări de zi, toate acestea pentru a primi finanțare de la Casele de Asigurări de Sănătate. Robert, asistent medical de profesie, un tânăr emblematic al comunității noastre, cu o familie minunată, ne-a părăsit pentru totdeauna. În data de 30.03.2024, s-a prezentat la serviciul de urgență al spitalului cu dureri de cap și vărsături. A fost consultat, investigat și trimis acasă. La nici 24 de ore, Robert s-a stins acasă, lângă soție și fetița lui de câțiva anișori. Avea doar 30 de ani. L-a omorât sistemul, graba pentru a rezolva rapid cât mai multe cazuri contractate”, a transmis, revoltat, pe Facebook, primarul din Voineşti, Gabriel Sandu.

error: Conţinut protejat !!