Dâmboviţa: Staţie de epurare inaugurată la Voineşti, în prezenţa preşedintelui AFM, Adrian Gearâp

inaugurare-apa-voinesti-tutuianu-sandu-marinescu

O staţie de epurare a fost inaugurată, joi, la Voineşti, în prezenţa preşedintelui Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, valoarea totală a proiectului care a inclus şi 7,8 kilometri de canalizare fiind de 4,1 milioane de lei.

Fondurile necesare investiţiei au fost alocate de AFM.

”Este un eveniment foarte important pentru comuna Voineşti, punerea în funcţiune a sistemului de canalizare (…). În acest proiect avem şi o staţie de pompare şi una de epurare. Aş putea spune că este cel mai important proiect realizat la nivelul comunei Voineşti datorită faptului că de la momentul recepţiei lucrării, în 21 iunie, până astăzi deja jumătate din comună, adică 300 de gospodării sunt branşate la sistemul de canalizare”, a declarat primarul comunei Voineşti, Gabriel Sandu.

Preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, a adăugat că, la nivelul judeţului Dâmboviţa, sunt în total investiţii realizate prin AFM în valoare de 63 de milioane de lei.

”Vreau să îl felicit pe domnul primar, lucrarea a fost implementată într-un timp relativ scurt, s-a ţinut de grafic. Lucrarea a fost făcută conform proiectului. Aş mai vrea să adaug că la nivelul judeţului Dâmboviţa avem 16 lucrări din Fondul pentru Mediu cu o valoare de peste 63 de milioane de lei şi ne dorim să vedem anul acesta cât mai multe proiecte finalizate. Am trecut astăzi prin alte localităţi din judeţ, tragem speranţă că vor finaliza lucrările. Ne pregătim pentru anul viitor tot pe apă şi canalizare, să vedem ce putem finanţa, vor urma sesiuni cu gestiunea deşeurilor. Pe partea de inundaţii vom lansa sesiune de proiecte pentru zonele cu risc la inundaţii”, a afirmat preşedintele AFM, Adrian Gearâp.

apa-voinesti

La inaugurarea de la Voineşti au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, prefectul Ioan Marinescu, primarul comunei Voinești – Gabriel Sandu, senatorul Leonardo Badea, primarii de la Şotânga, Cândești, Mănești, Malu cu Flori, Răcari, Râu Alb, Văleni, șefi de instituții deconcentrate.

Preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, a efectuat, joi, în Dâmboviţa, o vizită de lucru la alte trei investiţii de alimentare cu apă şi canalizare realizate prin AFM, în localităţile Poiana, Mătăsaru şi Vlădeni.

error: Conţinut protejat !!