Dâmboviţa: Stadiul lucrărilor la noul stadion de la Mall

Dâmboviţa: Stadiul lucrărilor la noul stadion de la Mall

Dâmbovița Arena, noua casă a sportului dâmbovițean, a prins contur, anunţă preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Încă de la fundații se poate vedea că va fi o construcție extraordinară! Meciuri de fotbal sau rugby, concursuri de atletism, concerte și evenimente culturale de amploare! Toate se vor putea desfășura pe „Dâmbovița Arena”! Un complex sportiv pentru întreg județul”, mai spune Corneliu Ştefan.

Sursa: facebook Corneliu Ştefan

Stadionul ce va fi construit la Târgovişte pe amplasamentul fostei unităţi militare unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu va avea peste 12.000 de locuri. Noul stadion va purta numele de Dâmboviţa Arena. Stadionul, dispus pe subsol, parter şi trei etaje va avea o capacitate de 12.402 locuri, pistă de atletism, precum şi peste 500 de locuri de parcare. Totodată, stadionul va avea spaţii pentru alimentaţie şi comerţ, vestiare jucători, atleţi şi arbitri, săli de antrenament, o sală de recuperare, teren de antrenament separat de suprafaţa de joc.

Construcţia se va ridica pe terenul pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, parte din terenul ce a aparţinut unei foste unităţi militare. În locul acestei unităţi militare se construieşte un întreg cartier, cu blocuri, mall, noi străzi, instituţii publice etc.

Valoarea investiţiei este de 271 milioane de lei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa contribuind cu 25 de milioane de lei.

error: Conţinut protejat !!