Dâmboviţa: Sportivul anului – Diana Vlăsceanu (lupte libere), antrenorul anului – Georgiana Filip (lupte)

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dâmboviţa a organizat, miercuri, Gala Sportului Dâmboviţean, unde au fost desemnaţi, la nivel de judeţ, sportivul anului, Diana Vlăsceanu (lupte libere) şi antrenorul anului – Georgiana Filip (lupte).

„Sunt sportiva anului 2021, am fost şi în 2018, am crezut că nu o să am emoţii, fiind deja a doua oară, dar nu a fost aşa. Orice rezultat frumos pe care îl obţinem, bineînţeles că am avut nevoie de foarte multă muncă şi când ne aflăm în faţa tuturor şi apreciaţi de atât de multă lume, intervin şi emoţiile. Pentru mine a fost un an bun, dar pot spune că nu foarte bun, pentru că am avut parte de două accidentări, la un umăr şi la un deget, a trebuit să fac foarte multă recuperare. Pe lângă acest impediment, am ieşit pe locul trei la Campionatul European de Lupte U23. Mi-am menţinut locul. Şi în 2019 am fost tot pe locul trei, în 2020 nu s-a ţinut competiţia din cauza pandemiei”, a declarat Diana Vlăsceanu.

Sportiva a spus că pentru 2022 îşi doreşte să câştige şi „medalia mult dorită la mondiale” şi, cel puţin, la Campionatul European să îşi menţină medalia de bronz.

Antrenorul anului a fost desemnată Georgiana Filip.

„Sunt profesor antrenor la secţiile de lupte a cluburilor CSŞ Târgovişte şi CSM Târgovişte. Este prima dată când obţin titlul de antrenorul anului, în anii precedenţi am avut bucuria de a fi numită sportiva anului, de câteva ori, şi sunt foarte fericită că am avut această trecere cu succes. Au fost rezultate deosebite, prin sportivii celor două cluburi, de la secţiile de lupte. Sunt foarte fericită de ceea ce am obţinut, în condiţii de pandemie. Am muncit foarte mult, în spatele rezultatelor este o întreagă echipă: colegii mei antrenori, soţul meu cu care lucrez cot la cot în sală, el fiind la început de antrenorat, este şi sportiv de performanţă”, a spus Georgiana Filip.

Acesta a adăugat că în pandemie au fost antrenamente care au avut loc online.

„Am avut perioade în care am fost şi online, antrenament online, cel puţin la cluburile sportive şcolare. Ne-am adaptat, am făcut planuri de pregătire chiar şi pentru mediul online. Am lucrat pe o platformă pe care Clubul Sportiv Şcolar ne-a pus-o la dispoziţie, eram faţă în faţă cu sportivii şi le dădeam indicaţii. Cele mai bune rezultate pe care le-am obţinut prin sportivii mei au fost medalia la Campionatul European al sportivei anului Diana Vlăsceanu, medalia de bronz la Under23 şi medalia de bronz a sportivei Denisa Fodor la Camionatul Mondial de Lupte pe Plajă, ce s-a desfăşurat la Constanţa”, a afirmat Georgiana Filip.

La Gala Sportului Dâmboviţean, DJTS a mai premiat sportivii de performanţă din judeţ, antrenori, cluburi, sportivi cu rezultate remarcabile retraşi din activitatea sportivă şi au fost conferite diplome post mortem unor mari sportivi din judeţ.

error: Conţinut protejat !!