Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Şofer de 22 de ani, depistat pozitiv la drugtest şi alcooltest la un control în trafic

Un şofer de 22 de ani a fost depistat pozitiv la drugtest şi la alcooltest pe o stradă din comuna dâmboviţeană Văcăreşti, la o acţiune a Poliţiei pentru combaterea infracţiunilor în trafic, informează, duminică, IPJ Dâmboviţa.

„În cursul nopţii de 10 martie a.c., în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte au surprins în trafic pe drumul judeţean 721, în localitatea Văcăreşti, un tânăr, de 22 de ani, din comuna Perşinari, în timp ce ar fi condus un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului şi a altor substanţe interzise. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu mijloacele din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, rezultatul pozitiv la drugtest nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, şoferul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

„În cursul nopţii de 9 spre 10 martie a.c., în intervalul orar 20:00 – 04:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o acţiune care a avut ca scop reducerea riscului rutier prin identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care consumă alcool sau alte substanţe interzise. Astfel, poliţiştii au constatat cinci infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar, pentru neregulile descoperite, au aplicat 220 de sancţiuni contravenţionale”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere, patru dintre acestea fiind pentru consumul de alcool sau a substanţelor interzise.