Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Şcoală şi teren de sport, inaugurate la Vişina

visina-2015-03

Şcoala cu clasele 0-IV şi teren de sport cu gazon artificial au fost inaugurate, luni, la Vişina, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, a prefectului Ioan Marinescu şi a inspectorului şcolar general Ion Sorin.

Şcoala şi terenul de sport aflat în curtea instituţiei de învăţământ au fost realizate cu fonduri europene prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Răscăeţi-Vişina-Şelaru.

Valoarea investiției pentru şcoală este 734.200 lei, iar pentru terenul de sport (inclusiv vestiare) 432.022 lei.

”Şcoala este nu numai renovată, ci şi modernizată. Locuitorii şi copiii ştiu că rămăseseră numai zidurile, care au fost şi ele consolidate copios. După aia s-a făcut acoperişul, iar modernizarea constă în încălzire centrală şi grupuri sanitare. Eu sunt foarte mulţumit pentru ce s-a făcut”, a declarat primarul din Vişina, Ilie Sergiu.

”Îmi aduc aminte anul 2012 când am venit la Vişina şi foarte multă lume era nemulţumită pentru că în localitate nu se întâmpla nimic. Faptul că inaugurăm o şcoală arată că am răspuns solicitărilor oamenilor din anul 2012. Urez succes celor peste 120 de copii şi cadrelor didactice de aici. Să fie într-un ceas bun”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

”Aceşti copii merită tot efortul nostru. Felicit primarul pentru perseverenţă, locuitorii şi cadrele didactice pentru răbdare şi sper să mergem la cât mai multe inaugurări de acest gen pentru că asta înseamnă că România merge înainte”, a spus prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu.

Şcoala inaugurată are arborat chiar şi steagul NATO, lucru mai puţin obişnuit. Semnificaţie steag NATO (Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord): cercul reprezintă unitatea și cooperarea, în timp ce roza vânturilor simbolizează direcția comună spre pace pe care o urmează statele membre ale organizației.