Dâmboviţa: Scandal între mai multe persoane la Bălteni, şase răniţi; poliţiştii au tras focuri de avertizare

Dâmboviţa: Scandal între mai multe persoane la Bălteni, şase răniţi; poliţiştii au tras focuri de avertizare

UPDATE 29 aprilie 2024

 Şapte persoane au fost reţinute în urma scandalului de duminică din localitatea dâmboviţeană Bălteni, unde pentru aplanarea conflictului poliţiştii au tras focuri de avertisment, informează, luni, IPJ Dâmboviţa.

„Pe parcursul zilei de astăzi (luni, n.r.), în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, faţă de şapte persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Ulterior, persoanele bănuite vor fi prezentate magistraţilor pentru dispunerea unei măsuri preventive”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cei şapte sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încăierarea şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Din cercetările efectuate a reieşit că, la data de 28 aprilie a.c., bănuiţii, în timp ce s-ar fi aflat pe strada Cazanului, în localitatea Bălteni, pe fondul unui conflict spontan, s-ar fi agresat reciproc, iar prin faptele acestora ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Un scandal între mai multe persoane a izbucnit, duminică, în localitatea dâmboviţeană Bălteni, şase persoane au fost rănite, iar poliţiştii au fost nevoiţi să tragă focuri de avertisment, informează IPJ Dâmboviţa.

Pentru aplanarea conflictului la faţa locului au intervenit şi mascaţii şi jandarmii.

„Poliţiştii, împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa s-au deplasat imediat la faţa locului, pe strada Cazanului, în localitatea Bălteni, pentru aplanarea unui conflict produs între mai multe persoane, în cadrul căruia au fost folosite şi obiecte contondente. În urma intervenţiei, au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, fără a fi rănită nicio persoană”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În urma conflictului, şase persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 54 de ani au fost rănite, iar o altă persoană a fost evaluată medical la faţa locului.

„Conflictul a fost aplanat, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!