Dâmboviţa: Şapte persoane bănuie de trafic şi comercializare de droguri, arestate preventiv

Dâmboviţa: Şapte persoane bănuie de trafic şi comercializare de droguri, arestate preventiv

Şapte persoane bănuite de trafic şi comercializare de droguri, care acţionau pe raza oraşului Găeşti şi a localităţilor limitrofe, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis miercuri.

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Dâmboviţa, au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic şi comercializare de droguri de risc, de mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv. În urma probatoriului administrat, 7 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate,  la data de 13 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sprijiniţi de colegii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, de poliţişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Dâmboviţa şi efective de jandarmi, au efectuat 13 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate trei grindere, mai multe resturi de “joint-uri”, 20 de grame de cannabis şi nouă telefoane mobile.

”Gruparea infracţională a acţionat în perioada noiembrie 2015- iunie 2016, pe două paliere: o parte a membrilor se ocupa de aprovizionarea cu droguri din Bucureşti, iar ceilalţi le distribuiau către diverşi consumatori prin persoane interpuse”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În urma administrării probatoriului, şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv,  ulterior, Tribunalul Dâmboviţa dispunând arestarea preventivă a celor în cauză.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

error: Conţinut protejat !!