Dâmboviţa: Şapte consilieri judeţeni au renunţat la partidul din partea căruia au candidat

Dâmboviţa: Şapte consilieri judeţeni au renunţat la partidul din partea căruia au candidat

Cinci consilieri judeţeni din Dâmboviţa au plecat din formaţiunea politică pe listele căreia au fost aleşi în 2012 şi au devenit independenţi, iar alţi doi au optat pentru alt partid decât cel în care erau când au obţinut mandatul.

Consilierii judeţeni care au trecut la PSD sunt: Claudiu Popescu Cezar de la PDL şi Stănescu Mihai de la PPDD .

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, săptămâna trecută, situaţia actuală a apartenenţei politice a consilierilor judeţeni.

”Legat de consiliul judeţean vă anunţ că până astăzi (joi, 25 octombrie 2014 n.r.) avem depuse declaraţiile de apartenenţă politică de consilierii judeţeni PSD Ioan Marinescu, Neculaescu Sache, Ştefan Corneliu, Hermenean Ioan, Dincă Georgeta, Olaru Luminiţa, Stoica Liviu Cosmin, Fulga Valeriu, Iacobuţă Marius Cristin. Avem depuse cinci declaraţii de independent, respectiv Mihăiţă Moldoveanu şi Dragoş Marius Mihail Lupoiu – de la PSD, Ivan Gheorghe de la PDL, Antoniu Florin Silviu şi Dumitru Adrian de la PPDD. Au dat declaraţii de apartenenţă la PSD Claudiu Popescu Cezar de la PDL şi Stănescu Mihai de la PPDD”, a afirmat Ţuţuianu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, iar componenţa după alegerile din 2012 a fost 12 de la PSD, 14 PDL, cinci PNL şi trei PPDD, iar preşedinte social democratul Adrian Ţuţuianu.

În data de 28 august 2014 Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite aleşilor locali ca, în termen de 45 de zile, să îşi poată schimba partidul pe listele căruia au fost aleşi fără să piardă mandatul.

 

error: Conţinut protejat !!