Site icon stiriDB

Dâmboviţa: S-a semnat contractul de proiectare tehnică şi execuţie a lucrărilor de consolidare şi modernizare a Palatului Administrativ

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa a semnat, marţi, contractul de proiectare tehnică şi execuţie a lucrărilor de consolidare şi modernizare a clădirii Palatului Administrativ al judeţului.

„Astăzi, când se împlinesc 512 ani de atestare documentară a judeţului Dâmboviţa, am semnat contractul de proiectare tehnică şi execuţie datorită căruia vom moderniza integral clădirea în care funcţionează Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Prefectura Judeţului. Clădirea, asupra căreia nu s-a mai intervenit major de peste 50 de ani, este una dintre cele mai mari din judeţ, iar valoarea proiectului finanţat din bugetul de stat se ridică la 97 de milioane de lei”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, într-o conferinţă de presă.

Sediul clădirii Palatului Administrativ, situat în centrul municipiului Târgovişte, are o suprafaţă desfăşurată de 6.200 metri pătraţi. Lucrările care se vor face sunt de consolidare a structurilor; introducerea de pereţi structurali de beton armat; intervenţii asupra fundaţiilor; înlocuirea unor pereţi de compartimentare din materiale grele cu pereţi executaţi din materiale uşoare; repararea, eliminarea sau înlocuirea unor componente arhitecturale; reabilitarea termică a exteriorului clădirii.

De asemenea, se vor mai realiza amenajarea parcării, a spaţiilor verzi, a aleilor pietonale şi a drumului de acces. Totodată, vor fi amenajate staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

„Vom transforma construcţia realizată în 1972 într-o clădire modernă atât din punct de vedere arhitectural, cât şi al funcţionalităţii şi utilizării spaţiilor interioare şi exterioare”, a mai afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.