Site icon stiriDB

Dâmboviţa, rezultate alegeri: 65 de primari PSD, PNL-20, AUR-1, ADU-1, 2 independenţi

PSD a obţinut la alegerile locale din 2024 cel mai bun scor în Dâmboviţa. Liderii social democraţi spun că este un „scor istoric”.

Rezultate alegeri locale 2024:

PSD – 65 de primari

PNL – 20

AUR – 1

ADU – 1

Independenţi – 2

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a vorbit, marţi,  într-o conferinţă de presă de scorul „istoric” obţinut de PSD în Dâmboviţa.

„Am obţinut cel mai mare scor al unui partid din istoria judeţului Dâmboviţa. Este o victorie categorică, o victorie a dâmboviţenilor, o victorie la care au muncit absolut toţi colegii noştri din organizaţia PSD Dâmboviţa. Pentru prima dată în istoria judeţului a fost ales un preşedinte al consiliului judeţean de două ori la rând pe vot uninominal, pentru prima dată un partid a avut un scor de aproape 60% la votul politic. PSD a câştigat în 65 de localităţi funcţia de primar, PNL 20, AUR una, ADU una şi doi independenţi sunt primari. La nivelul CJ Dâmboviţa avem cu 30.000 de voturi peste scorul din 2020, ca procent 58,98%, mai sunt câteva secţii unde nu s-a terminat de numărat (…). Legat de alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL a avut un scor de 64,09% în Dâmboviţa. Dacă facem o comparaţie cu scorul obţinut de PSD, aproape 60%, este foarte clar, colegii noştri de alianţă, în coşul general au venit cu mai nimic”, a mai spus Corneliu Ştefan.

În Târgovişte, primarul PSD Daniel Cristian Stan a obţinut un nou mandat cu 80,23%, cel mai mare scor pe care l-a avut la aceste alegeri un candidat la funcţia de primar municipiu reşedinţă de judeţ.

PSD a câştigat funcţia de primar în cele două municipii din judeţ, Târgovişte şi Moreni, precum şi în oraşele: Titu, Fieni, Pucioasa. PNL a câştigat la Răcari şi Găeşti.

PNL Dâmboviţa nu a susţinut nicio conferinţă de presă în toată perioada campaniei electorale, dar nici după finalizarea votării.