Dâmboviţa: Razie la Bălteni, unde se ard deşeuri pentru recuperarea de fier

Dâmboviţa: Razie la Bălteni, unde se ard deşeuri pentru recuperarea de fier

Amenzi de 310.000 de lei, 15 dosare pentru furt de energie electrică şi 30 de tone de deşeuri reciclabile indisponibilizate reprezintă rezultatele raziei efectuate în localitatea dâmboviţeană Bălteni, informează, sâmbătă, IPJ Dâmboviţa.

Poliţişti de la structurile de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică şi rutieră alături de jandarmi, reprezentaţii unui furnizor de energie electrică şi comisari de la Comisariatul General al Gărzii de Mediu au efectuat, vineri, o razie în Bălteni. În această localitate, la doar câţiva kilometri de Bucureşti, se incendiază des deşeuri, de multe ori pentru recuperarea materialelor feroase în vederea valorificării.

„Ca urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat controale la 9 agenţi economici cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, aceştia având ca obiect de activitate colectarea materialelor reciclabile-deşeuri feroase/neferoase. Au fost aplicate şi 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 310.000 lei, fiind indisponibilizate 30 de tone de deşeuri reciclabile”, precizează IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, au fost efectuate verificări pentru combaterea şi descoperirea faptelor de furt de energie electrică, în acest sens fiind întocmite 15 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt după ce au fost identificate mai multe locuinţe racordate direct la reţeaua de energie electrică prin instalaţii clandestine cu scopul de a ocoli echipamentele de măsurare. Cele 15 imobile au fost debranşate.

Conform IPJ Dâmboviţa, un control similar a fost efectuat şi în comuna Aninoasa, la un agent economic ce are ca obiect de activitate demontarea/dezmembrarea maşinilor şi echipamentelor scoase din uz în vederea recuperării materialelor. Astfel, au fost identificate 190 de caroserii sau elemente mari de caroserie depozitate direct pe sol, cu greutatea de aproximativ 42.500 de kilograme, care au fost indisponibilizate. În această situaţie, în cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.

error: Conţinut protejat !!