Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Raed Arafat a verificat stadiul lucrărilor la Centrul ISU realizat cu fonduri ale consiliului judeţean

oprea-arafat

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a reabilitat o clădire ce va avea destinaţia de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa, miercuri secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, fiind prezent la Târgovişte pentru o vizită de lucru la acest obiectiv.

Centrul ISU este o investiţie realizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, fiind una dintre condiţiile primirii de la Ministerul Apărării Naţionale a terenului de 26 de hectare de la fosta unitate militară de la Gara Târgovişte.

Clădirea reabilitată de CJ Dâmboviţa a aparţinut fostei unităţi militare, iar în zonă administraţia judeţeană construieşte un drum de acces pe patru benzi.

Investiţia se ridică la 4,3 milioane lei şi a fost recepţionată în luna februarie.

”Mai este o problemă de conectare la curentul trifazic şi de dotare internă. Cred că pentru ambele probleme sunt soluţii, astfel încât în următoarele luni să intre în funcţionare acest centru, dar trebuie să discutăm amănunţit cum se vor rezolva la nivelul conducerii ministerului şi al IGSU, pentru că, în final, clădirea va fi redată ISU Dâmboviţa”, a spus Raed Arafat.

Terenul de 26 de hectare este pe amplasamentul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. CJ Dâmboviţa are intenţia de a dezvolta urbanistic zona, a realizat un plan urbanistic şi a început demersurile pentru unele investiţii, care sunt în diferite stadii de implementare. Astfel, acolo se vor construi şi un stadion, un cartier de locuinţe, un parc, un drum de acces, precum şi un sediu RAR. Clădirea unde a fost ţinut Ceauşescu în 1989 şi locul unde a fost împuşcat rămân cu destinaţia de muzeu.