Site icon stiriDB

Dâmboviţa: PSD i-a retras sprijinul politic preşedintelui consiliului judeţean, Alexandru Oprea

PSD i-a retras sprijinul politic preşedintelui CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea. Membrii Comitetului Executiv al PSD Dâmboviţa au analizat în şedinţa de vineri activitatea reprezentanţilor partidului din consiliului judeţean şi au votat retragerea sprijinului politic lui Oprea.

Votul vine după ce între liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, au existat mai multe neînţelegeri.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat, în urmă cu câteva zile, într-o conferinţă de presă, că se consideră încă membru al PSD şi, în opinia lui, suspendarea din partid, decisă anul trecut, nu este statutară.

În martie anul trecut, Oprea a anunţat că demisionează din funcţia de secretar executiv al PSD Dâmboviţa şi din cea de preşedinte al organizaţiei comunale Răzvad. La scurt timp, tot în luna martie 2017, preşedintele PSD Dâmboviţa a anunţat că Alexandru Oprea a fost suspendat din calitatea de membru al PSD, dar va avea în continuare susţinerea politică a partidului şi îşi va păstra funcţia administrativă.

Alexandru Oprea susţine că a aşteptat până acum să i se comunice oficial decizia, lucru ce nu s-a întâmplat.

Tot în conferinţa din 17 ianuarie, Oprea s-a referit şi la relaţia pe care o are cu preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

”Nu am nimic cu omul Adrian Ţuţuianu. Îi respect capacitatea intelectuală, îi respect capacitatea de muncă. Probabil, anumite lucruri sau anumiţi îmbârligători de profesie, ca să le spun aşa, se preocupă: că a zis Oprea nu ştiu ce, că a făcut Oprea nu ştiu ce. Domnilor, eu nu am o problemă să recunosc ce-am făcut. Dar ştiţi ce mă deranjează? Că, uneori, se spune că aş fi făcut nişte lucruri pe care nici măcar nu le-am gândit (…). Nu am o problemă de a comunica cu Adrian Ţuţuianu. Repet, îi apreciez activitatea; în schimb, are un mare defect: pune  prea uşor urechea la ce-i spune unul sau altul”, spunea, la acel moment, Alexandru Oprea.