Dâmboviţa: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu două procente după contestaţii, la 64,67%

Dâmboviţa: Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu două procente după contestaţii, la 64,67%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, în Dâmboviţa, după contestaţii, cu două procente, de la 62% la 64,67%, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.

”De la un număr de 1.935 de candidaţi admişi am ajuns la 2.017. Legat de cei doi elevi care au fost eliminaţi din examen pentru că pe lucrările lor s-a găsit două tipuri de scris, figurează în continuare pe site eliminaţi din examen, astăzi s-au făcut cercetări de la minister în caz şi aşteptăm şi noi o decizie a ministerului. O eventuală decizie nu o poate lua decât ministrul (…) metodologia de examen nu mai permite ca după afişarea rezultatelor să mai evaluezi lucrări, să mai afoşezi note”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Ion Sorin.

La nivelul judeţului au fost depuse 1.373 de contestaţii, dintre acestea, cele mai multe, 662, au fost înregistrate la română, iar 510 lucrări au primit note mai mari în în urma recorectării.

La matematică au fost depuse 203 contestaţii, iar 123 de candidaţi au obţinut note mai mari, iar la istorie au fost depuse 184 de contestaţii, numărul elevilor care au obţinut note mai mari fiind de 96. La disciplinele probei la alegere au fost înregistrate 324 de contestaţii, din care 170 au fost punctate în plus.

error: Conţinut protejat !!