Dâmboviţa: Promovabilitate de 62,04% la bacalaureat, două medii de 10

Dâmboviţa: Promovabilitate de 62,04% la bacalaureat, două medii de 10

Procentul de promovabilitate la prima sesiune de bacalaureat în judeţul Dâmboviţa este de 62,04%, doi absolvenţi obţinând media 10, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Valentin Stancu.

La nivelul judeţului, la examenul de bacalaureat din acest an au fost nscrişi 3.302 elevi.

”Opt elevi au fost eliminaţi din examen. Un număr de 1.176 candidaţi au fost respinşi, dintre aceştia 205 au obţinut note peste cinci, dar medii mai mici de şase. Procentul de promovabilitate a fost de 62,04 %, mai mare cu câteva procente faţă de cel de anul trecut”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Valentin Stancu, citat de Agerpres.

Unitatea şcolară din Dâmboviţa cu cele mai bune rezultate la bacalaureat este Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte, unde procentul de promovabilitate este de 99,53%.

Cele două medii de 10 din judeţ au fost obţinute de un elev de la Colegiul Naţional Ienăchişă Văcărescu Târgovişte şi de altul de la Colegiul Naţional Constantin Carabella Târgovişte.

Contestaţiile se pot depune în cursul zilei de miercuri, între orele 16.00 – 20.00, la unitatea de învăţământ unde a fost susţinut examenul, iar rezultatul va fi anunţat pe 10 iulie.

error: Conţinut protejat !!