Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Proiect pentru comunitate – „Punked School of Coding”

„Punked School of Coding” este o inițiativă care are ca scop să-i învețe pe copiii din comunitatea noastră bazele informaticii folosind tehnici moderne, care țin mai mult de practică decât de învățarea unor noțiuni abstracte, spune Daniel Gheorghe, iniţiatorul proiectului.

Ideea a fost lansată de Daniel Gheorghe pe facebook şi reacţiile au fost imediate. Persoane fizice şi firme s-au alăturat proiectului şi au anunţat că vor dona laptopuri performante.

Ce presupune exact proiectul aflăm chiar de la iniţiator, Daniel Gheorghe, care lucrează de ani buni în domeniul IT. Acesta spune că una provocările sale pentru anul 2017 este să predea gratuit cursuri unor copii care vor face parte din clasa-pilot.

Din Ianuarie 2016 sunt membru Toptal – o comunitate exclusivista, in cadrul careia activeaza specialisti de top din toata lumea in dezvoltarea software, design si finante.

Acum ceva vreme, am fost intrebat daca vreau sa particip la Toptal Global Mentor’s Program. Programul este in fapt un parteneriat intre Toptal si General Assembly prin care specialistii Toptal ofera training de calitate elevilor din medii defavorizate, care isi doresc sa urmeze o cariera in dezvoltarea software. Angajamentul meu este sa invat un elev al „General Assembly” in fiecare saptamana timp de un an.

Cele de mai sus, m-au inspirat sa duc asta si mai departe si sa ajut comunitatea din care fac parte cu ceea ce pot – experienta si „know-how”.

Zis si facut! Printr-o campanie pe Facebook, am inceput prin a strange de la diversi donatori 15 laptopuri, cu scopul de a le dona copiilor care vor participa la cursurile pe care le voi organiza gratuit incepand cu luna februarie 2017.

Cursurile au ca scop sa-i invete pe copii urmatoarele lucruri:

  • Ce este calculatorul si cum functioneaza
  • Ce este o retea de calculatoare si cum functioneaza
  • Ce este internetul si cum fuinctioneaza
  • Bazele HTML si CSS
  • Bazele limbajului JavaScript

Campania a inceput ieri (21 Decembrie 2016) si comunitatea din Targoviste s-a mobilizat. Astfel, in mai putin de 12 ore am strans deja 9 laptopuri.

Cei interesaţi de proiect pot lua legătura cu iniţiatorul acestuia, Daniel Gheorghe, sau pot afla detalii suplimentare pe pagina proiectului, psc.codepunker.com.