Dâmboviţa: Probleme cu alunecări de teren şi în Glodeni, o familie evacuată

Dâmboviţa: Probleme cu alunecări de teren şi în Glodeni, o familie evacuată

Probleme cu alunecări de teren în Dâmboviţa sunt în două localităţi, la Vlădeni Dâmboviţa unde 14 case sunt în pericol de prăbuşire şi au fost evacuate familiile care locuiau în ele, precum şi la Glodeni, unde a fost evacuată o familie, a anunţat, joi, senatorul Adrian Ţuţuianu, la întâlnirea autorităţilor locale din judeţ cu premierul Viorica Dăncilă.

”În comuna Vlădeni Dâmboviţa sunt 14 case care au fost afectate de alunecările de teren, a trebuit să fie evacuate. E o alunecare mare de teren şi sunt şi alte case în pericol. A fost afectată şi infrastructura locală, vom avea nevoie ca guvernul, pe de o parte să sprijine lucrările de interes public din această localitate, pe de altă parte cred că este necesar şi sunt convins că vom găsi soluţii să sprijinim aceste familii care sunt la momentul acesta sinistrate. Avem de asemena dificultăţi cu infrastructura rutieră în mai multe localităţi, cum sunt Bezdead, Glodeni, Vişineşti şi altele. La Glodeni am avut un eveniment, tot o alunecare de teren, o gospodărie a trebuit să fie evacuată şi este, practic, nelocuită”, a spus Ţuţuianu.

La Vlădeni Dâmboviţa alunecarea de teren a început să creeze probleme de sâmbătă, când primele trei familii au fost evacuate din cauză că locuinţele lor erau în pericol de a se dărâma. Acum situaţia nu s-a agravat, vremea fiind rece şi pământul îngheţat, dar autorităţile sunt îngrijorate că atunci când se va produce dezgheţul alunecarea se va reactiva.

[foto: arhivă]
error: Conţinut protejat !!