Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Prinşi că furau bani şi bijuterii din morminte

Poliţiştii au reţinut trei persoane care furau bani şi bijuterii din morminte, cei trei fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi profanare de morminte, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis, luni.

Cele trei persoane au între 24 şi 40 de ani.

„Cele trei persoane au fost depistate pe Autostrada 10 Turda-Sebeş, după ce în noaptea de 4 spre 5 decembrie a.c., ar fi profanat 6 morminte amenajate în cimitirul din localitatea Huedin, judeţul Cluj, de unde ar fi sustras 100 de euro şi 10 lei. Ulterior, poliţiştii s-au deplasat la domiciliile celor trei bărbaţi, în localitatea Dor Mărunt şi în oraşul Pantelimon, unde au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, persoanele în cauză sunt bănuite că în noaptea de 10 spre 11 noiembrie ar fi pătruns în cimitirele din localităţile Petreşti şi Moara din Groapă, din judeţul Dâmboviţa, unde ar fi forţat plăcile de ciment de la 13 cavouri şi ar fi sustras bani şi bijuterii, fiind creat un prejudiciu de 13.400 de lei.

Pe parcursul zilei de luni, bănuiţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale, de la structurile de investigaţii criminale din judeţele Cluj, Hunedoara şi Alba şi de la Poliţia Oraşului Lehliu Gară şi Pantelimon.

Totodată, la activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi Călăraşi.