Site icon stiriDB

Dâmboviţa – primul judeţ căruia i s-au aprobat cereri de finanţare prin programul „Anghel Saligny”

Judeţul Dâmboviţa este primul judeţ căruia i-au fost aprobate cererile de finanţare prin prgramul „Anghel Saligny”, 137 de proiecte vor beneficia de fonduri totale de 1,3 miliarde de lei, anunţă, miercuri, într-o postare pe facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Veste uriaşă pentru Dâmboviţa! Suntem primul judeţ căruia, astăzi, i-au fost aprobate cererile de finanţare depuse prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. 82 de primării şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa vor investi aproximativ 1.380.000.000 de lei în 137 de proiecte de înfiinţare, extindere, reabilitare şi modernizare de drumuri, poduri, reţele de apă şi apă uzată, proiecte de care vor beneficia peste 500.000 de dâmboviţeni”, precizează Corneliu Ştefan.

Conform acestuia, Consiliul Judeţean Dâmboviţa are patru proiecte acăror valoare este de 140 de milioane de lei. Caeste proiecte sunt: centura oraşului Găeşti, reabilitare şi modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni, modernizare DJ 714 sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, reabilitare DJ 712A Runcu – Râu Alb.

La nivelul judeţului, 38 de primării au depus proiecte pentru apă şi canalizare în valoare de peste 610 milioane de lei, iar 62 de primării proiecte de drumuri şi poduri cu o valoare totală de 637 de milioane de lei

„Comparativ, în 10 ani de PNDL I şi II, au fost semnate contracte de 1,1 miliarde de lei, iar astăzi, prin „Anghel Saligny”, au fost aprobate proiecte de investiţii de 1,38 miliarde de lei. Atragem fonduri într-o perioadă în care investiţiile sunt mai mult decât necesare”, mai susţine în postarea sa preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.