Dâmboviţa: Preoţii din Arhiepiscopia Târgoviştei au discutat despre comunicarea cu enoriaşii în social media

Dâmboviţa: Preoţii din Arhiepiscopia Târgoviştei au discutat despre comunicarea cu enoriaşii în social media

Preoţii din Arhiepiscopia Târgoviştei au dezbătut, în cadrul conferinţelor administrative lunare din februarie 2025, tema „Utilizarea spaţiului virtual în misiunea pastorală parohială”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte, remis, luni.

Conform sursei citate, proţii spun că trebuie să fie acolo unde sunt credincioşii şi au dezbătut despre comunicarea prin whatsapp, Facebook şi alte aplicaţii de social media.

„Cu acest prilej a fost subliniată necesitatea utilizării spaţiului virtual – noul Areopag,  în misiunea pastorală parohială, ca aparţinând firescului comunicării actuale, dar şi fiindcă preotul trebuie să fie prezent acolo unde sunt credincioşii săi, iar comunicarea prin intermediul reţelelor de socializare şi a noilor tehnologii reprezintă o uriaşă oportunitate pentru optima propovăduire a valorilor Evangheliei lui Hristos, cu echilibru, discernământ şi înţelepciune. Astfel, s-a evocat utilizarea cu succes a comunicării prin intermediul Whatsapp-ului cu membrii comitetelor de tineret parohial, precum şi cu preoţii, în cadrul fiecărei protoierii, cu profesorii de Religie, ori cu credincioşii la parohii”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte.

De asemenea, în urma discuţiilor, se arată că popularizarea unor activităţi în social media reprezintă un avantaj al comunicării eficiente.

„A fost evocată eficacitatea popularizării, prin intermediul postărilor pe Facebook, a activităţii Centrului eparhial, a protoieriilor, a parohiilor şi a instituţiilor educaţionale şi filantropice din Eparhia noastră. De asemenea, s-a menţionat utilizarea cu succes a comunicării prin intermediul spaţiului virtual în cadrul unor concursuri, proiecte şi programe catehetice şi educaţionale, dar şi în timpul pandemiei, atunci când, din cauza restricţiilor legale, comunicarea on-line s-a dovedit a fi de mare ajutor. Comunicarea în mediul virtual reprezintă firescul normalităţii în contemporaneitate, datorită dezvoltării fără precedent a mijloacelor de comunicare, iar Biserica o utilizează în serviciul Evangheliei, pentru a-şi eficientiza activitatea pastoral-misionară şi a relaţiona cât mai rapid cu credincioşii săi. De altfel, Biserica a procedat la fel, la vremea respectivă, cu tiparul, radio-ul sau televiziunea, toate achiziţii ale civilizaţiei noastre şi rod al minţii omului, inspirate de Dumnezeu”, precizează Arhiepiscopia Târgovişte.