Dâmboviţa: Premierul Sorin Grindeanu a vizitat fabrica Arctic din Găeşti (video)

Dâmboviţa: Premierul Sorin Grindeanu a vizitat fabrica Arctic din Găeşti (video)

Premierul Sorin Grindeanu a vizitat, vineri, fabrica de frigidere Arctic de la Găeşti. Primul ministru a fost însoţit de miniştrii Economiei, Mihai Tudose, şi Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Grindeanu a declarat că a discutat cu conducerea societăţii Arctic şi cu autorităţile judeţene despre solicitările de reabilitare a DN 7 Bâldana- Titu şi DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia.

”DN 7 Bâldana –Titu pot să vă spun (…) că estimarea celor de la CNAIR, fosta CNDR, este ca până la sfârşitul lunii aprilie să fie finalizată procedura de achiziţie. Un alt drum important este Bâldana-Târgovişte-Sinaia, în acest moment este în curs de avizare proiectul de actualizare a studiului de fezabilitate. Toate aceste proceduri vor fi finalizate, iar CNAIR estimează că procedura de achiziţie publică de proiectare şi execuţie, deci va fi achiziţie publică pe proiectare şi execuţie împreună, estimarea e că va fi demarată această procedură la începutul semestrului doi”, a precizat premierul Sorin Grindeanu.

Legat de DN 7 Bâldana –Titu, reprezentanţii Renault au avut mai multe solicitări de modernizare şi lărgire a drumului la patru benzi, încă de la realizarea Centrului Tehnic Titu Tenault Technologie Roumanie.

Arctic va realiza la Ulmi, lângă Târgovite, o investiţie de tip greenfield, pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat rufe. Astfel, există şi interesul pentru o infrastructură modernă, în speţă drumul naţional 71 Bucureşti-Târgovişte.

Premierul Sorin Grindeanu a mai fost însoţit, la Găeşti, de senatorii de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu şi Titus Corlăţean, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, precum şi de alţi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene au fost prezenţi, vineri, în Găeşti la Arctic.

Premierul a vizitat fabrica şi a susţinut o conferinţă de presă, în care a subliniat că în vizitele sale în teritoriu ţine să ia contact cu marile companii care investesc în România, care au aici ”o poveste de succes”.

Grindeanu are în program şi vizite la Uzina Mecanică Dragomireşti, Arhiepiscopia Târgoviştei, Universitatea Valahia, Automecanica Moreni.

error: Conţinut protejat !!