Prefectul de Dâmboviţa a trimis, luni, un comunicat de presă uluitor, după ce a fost întrebat de jurnalişti despre măsurile luate în contextul actual, despre persoanele din judeţ infectate sau suspecte de COVID-19. Prin acest comunicat prefectul îşi bate joc de presă şi de cetăţeni.
Primarul de la Corbii Mari, localitate cu 14 cazuri de coronavirus, a spus că nu a primit niciun sprijin de la prefect, mai mult că nu i-a răspuns la telefon decât la al treilea apel când a vrut să îl informeze despre situaţia din comună. Prefectul nu a transmis primarilor niciun set de măsuri.
Prefectul Aurelian Popa este preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, structură care stabileşte măsurile ce se iau în judeţ pentru combaterea coronavirusului.
Mai grav este că unii membrii ai CJSU au anunţat public că activitatea comitetului se rezumă la unele informări date pe un grup de WhatsApp. Chiar şi membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă li se ascunde numărul de cazuri de coronavirus din Dâmboviţa şi de teste făcute! Nu s-a întrunit acest comitet de dinainte ca în Dâmboviţa să apară primul caz de coronavirus. Este cu atât mai grav în condiţiile în care prefectul nu a fost văzut de mult timp, iar în cazul în care pierde telefonul, cine îl găseşte poate conduce CJSU fără nicio problemă.
Ataşăm comunicatul de presă al Prefecturii Dâmboviţa, remis luni, 30 martie 2020. La această dată în judeţ sunt 14 cazuri confirmate de coronavirus în Corbii Mari, o persoană de 59 de ani cu COVID-19 din Corbii Mari a decedat, iar în spaţiul public circulă informaţii că mai sunt dâmboviţeni infectaţi.
Comunicat de presă
În tumultul evenimentelor ce ne împresoară, mulți politicieni au descoperit vocația “constatării”!
Toți “constată” ! Constată orice, despre oricine, constată oricum! Astăzi este important să constați!
Asigurăm, pe această cale că Instituția Prefectului –județul Dâmbovița nu este captivă niciunei fortărețe, că activitatea depusă este 24/7, pentru cei mai puțin familiarizați, înseamnă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, etc, iar la capătul acțiunilor întreprinse nu mai este loc de “constatare”!
Da, CJSU, are o activitate mai redusă pentru că ordonanțele militare trebuie aduse la îndeplinire, pentru că activitatea din cele 6 centre de carantină instituționalizată trebuie asigurată neîntrerupt, pentru că asigurarea serviciilor de utilitate publică nu trebuie să cunoască distorsiuni, pentru că celor bolnavi ce trec porțile spitalelor trebuie să li se asigure accesul la tratamente medicale în mod nediscriminatoriu!
Pentru ca toate acestea să funcționeze, este nevoie imperioasă de acțiune, “constatarea” rămânând apanajul celor veșnic nemulțumiți.
Biroul de presă