Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Poliţia continuă până duminică verificările privind purtarea centurii de siguranţă

Poliţiştii din toată ţara verifică în această săptămână purtarea centurii de siguranţă de către şoferi, în cadrul unei acţiuni denumită ”seatbelt”.

La nivelul judeţului Dâmboviţa numai într-o singură zi au fost date peste 150 de sancţiuni.

Comunicat de presă IPJ Dâmboviţa, 14 martie 2019

În ultimele 24 de ore, în cadrul Operațiunii Seatbelt, polițiștii de la rutieră au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale pentru neutilizarea centurii de siguranță și a sistemelor de fixare speciale

Miercuri, 13 martie a.c., polițiștii de la rutieră au continuat activitățile în cadrul Operațiunii Seatbelt, acțiune ce se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 309 sancțiuni contravenționale, dintre care 155 pentru neportul centurii de siguranță și 21 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe lângă 2-3 puncte amendă, conducătorilor auto care nu folosesc centura de siguranță li se aplică și 2 puncte penalizare.

De asemenea, conducătorul autovehiculului este sancţionat contravențional și în cazul:

– nerespectării obligaţiei de a se asigura că minorii poartă centuri de siguranţă sau sunt transportaţi în dispozitive de fixare speciale, în scaune pentru copii omologate;

– nerespectării normelor legale privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.