Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Podul peste Ialomiţa, pe DN 71, de la Pucioasa, în stare avansată de degradare; riscă să fie închis circulaţiei

Podul mixt, rutier şi de cale ferată, peste Ialomiţa, din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, se află în stare avansată de degradare şi riscă să fie închis circulaţiei.

Problema este semnalată de deputatul PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă într-o interpelare adresată, miercuri, ministrului Transporturilor, Lucian Şova.

”Starea obiectivului poate determina închiderea circulaţiei pe acest traseu, în condiţiile în care suprastructura metalică a acestuia prezintă o uzură şi degradări însemnate. Din păcate, demersurile Consiliului Judeţean Dâmboviţa realizate până în prezent în cazul acestui obiectiv aflat în patrimoniul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. nu au avut rezultatele aşteptate”, se arată în interpelare.

În document se mai arată că o eventuală închidere a podului aflat pe DN 71 va afecta grav desfăşurarea activităţilor economice de transport mărfuri de la agenţi economici din oraşele Fieni şi Pucioasa, precum şi transportul rutier pe această rută.

”Amintesc că drumul naţional DN 71 Bâldana – Târgovişte – Pucioasa – Fieni – Sinaia reprezintă principala cale de acces între nordul şi sudul judeţului Dâmboviţa. Mai mult, în ultimii ani, din cauza traficului intens de pe drumul naţional DN 1 pe relaţia Bucureşti – Ploieşti – Braşov, ruta din judeţul Dâmboviţa este variantă alternativă. Faţă de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să dispuneţi o analiză a situaţiei şi măsuri rapide de intervenţie în cazul obiectivului”, se precizează în interpelarea adresată de deputatul Oana Vlăducă ministrului Transporturilor.