Site icon stiriDB

Dâmboviţa: PNL – campanie cu „arabi”, persoane îmbrăcate în costum traditional arăbesc anunţă numele candidatului bătând la tobe

PNL face o campanie inedită într-o localitate din Dâmboviţa, persoane îmbrăcate în costul tradiţional arăbesc merg pe uliţe şi anunţă numele candidatului bătând din tobe.

Imaginile au ajuns în spaţiul public, chiar PNL Dâmboviţa are pe Facebook o poză în care apar „arabii” cu tobe în faţa căminului cultural din Măneşti.

În filmări se vede cum „arabii” bat tobele pe uliţele comunei, strigă numele candidatului şi PNL, iar în urma lor vin candidatul liberal, liderii PNL Dâmboviţa, inclusiv preşedintele filialei judeţene, şi susţinători.

„Nu ştiu de unde ideea, probabil candidatul a făcut acest lucru. Am trecut pe acolo, am văzut şi eu, dar eu am plecat mai departe. Este adevărat. Da, cred că au avut succes, bănuiesc. Am văzut că s-au adunat oameni mulţi acolo. Am vorbit cu câţiva cetăţeni acolo, dar eu cred că va avea succes candidatul pentru că acolo este un primar care a făcut jaf, efectiv”, a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran.

sursa foto: Facebook PNL Dâmbovița

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa au fost întrebaţi la conferinţa de presă de marţi despre acest mod al competitorilor politici de a se prezenta alegătorilor.

„Sunt de 24 de ani în politică şi am întâlnit bătălii politice aprige în judeţul Dâmboviţa, dar, discutam şi cu colegii mei, nu-mi pot imagina că un partid politic ar putea să facă o astfel de campanie. Eu cred că dâmboviţenii vor alege foarte clar ceea ce s-a făcut în fiecare localitate. Şi acolo vorbim de un primar performant, la nivelul comunei Măneşti, un primar care în două mandate, fără să folosesc cuvinte mari, a schimbat faţa localităţii şi cu siguranţă, la Măneşti, oamenii vor vota pe actualul primar. Circul, la Bucureşti, la Circul Globus. La Măneşti, dacă mergem cu circul pe stradă este păcat. Încă mai speram, la nivelul judeţului Dâmboviţa, să lăsăm circul la o parte şi să facem o campanie decentă”, a răspuns preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Reprezentanţii PNL susţin că ceea ce au făcut ei nu este „circ politic” şi spun că fiecare se prezintă cetăţilor aşa cum crede că e mai bine.

„Fiecare caracterizează cum vrea. Circ politic este ce au făcut de au ţinut judeţul într-o sărăcie cruntă. Ăsta-i circul politic! În rest, fiecare face ceea ce crede în campanie atâta timp cât nu e ilegal”, a replicat liderul PNL Dâmboviţa, Virgil Guran.

Cel mai probabil, inspiraţia a venit de la cântăreţii de manele care au introdus acum câţiva ani moda „arabilor”, folosirea la petrecerile cu manele a unor persoane îmbrăcate în haine tradiţionale de arabi, care bat la tobe pentru a face atmosferă.

Video puteți urmări aici.