Electoral: PNL Dâmboviţa acuză PSD că oferă mită electorală la Corbii Mari şi anunţă că a făcut plângere penală

mita-electorala

sursă foto PNL Dâmboviţa

PNL Dâmboviţa acuză PSD că oferă mită electorală în comuna Corbii Mari. Într-un comunicat de presă, PNL informează că a depus plângere la Parchet pentru ca autorităţile să ia măsurile ce se impun.

”Partidul Social Democrat nu reuşeşte să iasă din vechile sale obiceiuri electorale. Oferirea de pachete cu alimente este plata la care recurge PSD Dâmboviţa, în lipsa unor soluţii concrete pe termen mediu şi lung pentru locuitorii acestui judeţ. Un exemplu concret este localitatea Corbii Mari. Am atras atenţia încă din alegerile locale din luna iunie că, în această localitate, PSD Dâmboviţa cumpără voturi prin pomeni electorale oferite cetăţenilor, fără a fi luată nici o măsură. Aceeaşi metodă este folosită şi în aceste alegeri, în care primarul localităţii, Ionuţ Bănică, şi viceprimarul Miu Iulian încearcă să-i convingă pe oameni să voteze contra unor atenţii oferite direct, ziua în amiaza mare, semn că nu se tem de nici o autoritate a statului”, se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa, semnat de primvicepreşedintele organizaţiei, deputatul Iulian Vladu.

În document se precizează că PNL Dâmboviţa a depus, luni, o plângere penală în acest sens la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti.

”Aş vrea să le reamintesc celor doi că legea este aceeaşi pentru toţi, iar mita electorală are urmări penale, conform art. 386, alin. 1 Cod Penal. În acest sens, am depus plângere penală împotriva numiților Bănică Ionuț – primar și Miu Iulian – viceprimar, membri ai Organizației PSD Corbii Mari, pentru infracțiunile de corupere a alegătorilor, sancționate de codul penal în vigoare”, se mai arată în comunicatul semnat de deputatul PNL Iulian Vladu.

plangere_penala_inregistrata

error: Conţinut protejat !!