Peste 400 de proiecte privind infrastructura rutieră, şcolară sau sanitară, dar şi proiecte pentru realizarea iluminatului public sau de construire de obiective culturale şi sportive au fost depuse de administraţiile locale din Dâmboviţa pentru a obţine finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală (PNDL), a declarat, marţi, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.
”Avem 422 de proiecte depuse, dintre acestea pentru alimentare cu apă 17, canalizare 14 unităţi de învăţământ 114, unităţi sanitare 64 – cu precizarea că la unităţi sanitare intră şi construcţia de dispensare şi ceea ce înseamnă dotarea unor cabinete medicale care funcţionează în incinta unor unităţi şcolare, cum sunt cabinetele de medicină legală, drumuri 111, poduri şi podeţe 21, obiective culturale 6, pieţe şi târguri 5, baze sportive 10, instituţii publice 15, infrastructură turistică 2, iluminat 43”, a precizat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.
Acesta a spus că în afară de patru primării din judeţ, toate celelalte au depus proiecte pentru a obţine finanţare prin PNDL.
”85 de primării au întocmit proiecte pe care le-au depus la Ministerul Dezvoltării, plus consiliul judeţean, plus două asociaţii de dezvoltare, este vorba de Asociaţia Brâncoveanu şi asociaţia făcută între primăriile Şotânga şi Doiceşti pentru un pod dintre cele localităţi. Din păcate, sunt patru unităţi administrativ teritoriale care nu au depus nicio solicitare. Este vorba despre Pietrari, Crevedia, Caragiale şi Tărtăşeşti”, a precizat Oprea.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 30 de obiective pe care le-a inclus în lista de proiecte pe PNDL, iar Primăria Târgovişte 62.
Consiliul judeţean a făcut solicitare de finanţare pentru 15 drumuri judeţene, şase poduri, pentru realizare reţea de alimentare cu apă şi canalizare zona fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, iluminat public în aceeaşi locaţie, extinderea şi reabilitarea Şcolii Speciale, reabilitarea clădirii consiliului judeţean, reabilitarea clădirilor din centrele de agrement Cerbul şi Căprioara, reabilitarea şi dotarea fostei secţii de boli infecţioase din Târgovişte, iluminat public pe drumul din munte DJ 714 Zănoaga-Bolboci. În total investiţii de 93,6 de milioane lei.
”Valoarea centralizată obiectivelor pentru care se solicită finanţare, la nivelul judeţului, se ridică la suma de 1,6 miliarde de lei, o valoare foarte mare. Ştiţi foarte bine că Ministerul Dezvoltării are alocate 30 de miliarde ca sumă totală la PNDL, iar judeţul Dâmboviţa are solicitări de 1,6 miliarde”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea