Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Peste 40 de obiective de investiţii locale, finanţate de consiliul judeţean prin PJDL

Consiliul Judeţean Dâmboviţa finanţează în acest an 43 de obiective de investiţii locale prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală (PJDL), suma alocată fiind de peste 120 de milioane de lei, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

În cadrul conferinţei au fost semnate contractele de finanţare.

„Anul acesta avem 43 de proiecte depuse în 29 de localităţi, după cum urmează: Aninoasa, Brăneşti, Brezoaiele, Butimanu, Cobia, Corbii Mari, Costeşti din Vale, Crânguri, Dragodana, Dragomireşti, Gura Foii, Gura Şuţii, I.L. Caragiale, Moţăieni, Perşinari, Petreşti, Poiana, Potlogi, Produleşti, Raciu, Sălcioara, Şelaru, Şotânga, Ulmi, Valea Lungă, Vişina, Vlădeni, Voineşti şi Vulcana Băi. Din valoarea totală a acestor obiective, de peste 120 de milioane de lei, consiliul judeţean va susţine aproximativ 43 de milioane de lei”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

În cadrul proiectelor de finanţare semnate, 19 sunt de amenajare şi reabilitare drumuri locale, 16 de amenajare baze sportive, patru pentru construire centre medicale, două de modernizare centre culturale, unul de extindere reţele canalizare  şi unul de construire pod nou.

„După patru ani, consiliul judeţean susţine financiar 230 de proiecte depuse de 80 de primării din cele 89 de primării din judeţ, obiective care au o valoare totală de peste 485 de milioane de lei” a mai spus Corneliu Ştefan.

PJDL a demarat acum trei ani şi vizează realizarea de obiective de dezvoltare locală cu cofinanţare din partea CJ Dâmboviţa.

„În anul 2021 alături de colegii mei din cadrul consiliului judeţean am iniţiat un proiect unic în România, Programul Judeţean de Dezvoltare Locală (PJDL), un proiect care ajută toate comunităţile locale din judeţul Dâmboviţa. Am făcut acest lucru, mai întâi de toate, pentru că nu mai dorim să existe diferenţe între mediul rural şi cel urban, şi, bineînţeles, pentru a dezvolta, aşa cum am spus întotdeauna, toate comunităţile locale din judeţul nostru. Dâmboviţenii aveau nevoie de proiecte concrete în fiecare unitate administrativ teritorială, care vor schimba cu adevărat viaţa satului românesc, viaţa oraşelor şi a municipiilor din judeţ. În al doilea rând, ca urmare a sprijinului financiar acordat, am dorit ca primăriile să poată investi bani proprii în alte proiecte pe care le au pe raza localităţilor”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta a caracterizat PJDL drept o reuşită.

„În primii trei ani am finanţat 187 de proiecte depuse de 77 de primării, cu o valoare totală de peste 365 de milioane de lei. Din această sumă, consiliul judeţean a asigurat peste 145 de milioae de lei. În primii trei ani am finanţat 77 proiecte de drumuri locale, 58 de baze sportive, am reabilitat şi construit nouă centre medicale, 11 proiecte de amenajare a centrelor civice, patru proiecte amenajarea şi reabilitarea centrelor culturale. Implementem în acest moment în colaborare cu cinci localităţi, cinci proiecte de amenajare de şanţuri şi podeţe. Avem opt proiecte de extindere reţele de canalizare. Avem reabilitare de şapte poduri şi o bază operaţională pentru sitiaţii de urgenţă. Până în prezent au fost finalizate 86 de peoiecte pentru care consiliul judeţean a decontat cheltuieli de peste 64 de milioane de lei”, a mai spus Corneliu Ştefan.