Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Peste 40 de incendii de vegetaţie uscată, pompierii fac un apel să nu se mai ardă resturile vegetale

Peste 40 de incendii de vegetaţie uscată au avut loc în Dâmboviţa în această săptămână, iar pompierii fac un apel către cetăţeni să nu mai ardă resturile vegetale, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa, remis miercuri.

„Având în vedere situaţia actuală gravă prin care trece ţara noastră şi faptul că în ultima perioadă se constată o creştere alarmantă a incendiilor de vegetaţie, ISU „Basarab I” Dâmboviţa intervenind numai de la începutul acestei săptămîni la peste 40 de incendii de vegetaţie şi un incendiu de pădure, atenţionăm cetăţenii să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale”, precizează ISU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, pompierii intervin în judeţ pentru stingerea de incendii de vegetaţie uscată în localităţile Bălteni, Gheboieni, Căprioru, Corneşti, Petreşti, Bezdead, Ocniţa, Iedera.

Pompierii atrag atenţia că aceste intervenţii presupun eforturi umane, materiale şi financiare foarte mari.

„Trebuie înţeles faptul că aceste incendii vă pot pune în pericol viaţa, bunurile materiale şi mediul şi pot afecta traficul rutier sau feroviar, situaţii care pot genera adevărate tragedii”, se mai arată în comunicatul ISU Dâmboviţa.

Reprezentanţii ISU Dâmboviţa subliniază că în această perioadă, în afara misiunilor specifice, execută şi misiuni în contextul limitării şi combaterii pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19.

„În cazul în care forţele şi mijloacele noastre sunt angrenate în stingerea acestor incendii de vegetaţie, există riscul să nu mai dispunem de personal şi tehnică pentru a interveni la situaţiile în care viaţa, sănătatea şi bunurile cetăţenilor chiar sunt puse în pericol”, precizează ISU Dâmboviţa.