Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Peste 200 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie (30 martie)

Peste 200 de sancţiuni au fost aplicate în judeţul Dâmboviţa în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, valoarea totală a amenzilor fiind de 113.100 lei, informează, luni, Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa.

„În ultimele 24 de ore, în judeţul Dâmboviţa au fost constituite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa 82 de patrule, dintre care 37 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa „Mircea cel Bătrân”, care au acţionat pentru verificarea respectării măsurii de autoizolare la domiciliu. În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 970 de persoane, pentru respectarea măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei (Ordonanţa militară 3/2020), au fost aplicate 217 sancţiuni în valoare totală de 113.100 lei”, precizează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa.

Conform sursei citate, poliţiştii locali au legitimat 128 de persoane şi au efectuat cinci filtre auto. Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.800 lei, pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3.

„Precizăm că, în urma unui control efectuat la o societate comercială, de pe raza Municipiului Târgovişte, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor peste 550 de litri de detergenţi şi dezinfectanţi. Din cercetări a reieşit că societatea comercială ar fi achiziţionat produse pe care ulterior  le-ar fi ambalat în alte peturi şi reetichetat. Astfel, a fost întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări pentru nerespectarea prevederilor Legii 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice, cât şi pentru (…) falsificarea sau substituirea de alimente ori produse”, mai informează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa.

La nivelul judeţului sunt în izolare la domiciliu 2.373 persoane asimptomatice şi în carantină, în centrele special amenajate, 114 de persoane.