Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Persoane care au mers în pădure la cules de ciuperci s-au rătăcit, jandarmii le-au căutat şi găsit

Mai multe persoane (o familie cu doi copii minori) s-au rătăcit în pădurea din zona Bucşani, judeţul Dâmboviţa, în timp ce se aflau la cules de ciuperci, au sunat la 112 şi au fost găsiţi de jandarmi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

”Luni, 19 iunie a.c., în jurul orei 18.50, în urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. “112”, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a plecat în căutarea unor persoane care s-au rătăcit în zona împădurită din localitatea Bucşani. Familia, din localitatea Comişani, formată din 3 adulţi şi 2 copii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 40 de ani, a plecat în pădurea Neaga din Bucşani să culeagă ciuperci. La un moment dat, aceştia şi-au dat seama că s-au rătăcit”, se arată în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

Pentru că au putut apela numărul unic de urgenţă 112, persoanele rătăcite au fost căutate de un echipa de jandarmi.

”În urma acţiunii de căutare, dâmboviţenii au fost găsiţi de jandarmi în pădure, la aproximativ 6 km de drumul principal care leagă localitatea Bucşani de Adânca şi au fost conduşi în afara zonei împădurite, de unde şi-au continuat deplasarea la domiciliu, în prezent fiind în afara oricărui pericol”, se precizează în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

Acţiunea de căutare s-a încheiat în jurul orei 20.00.