Dâmboviţa: Percheziţii şi persoane reţinute, într-un dosar de corupţie privind înmatricularea de autovehicule

Dâmboviţa: Percheziţii şi persoane reţinute, într-un dosar de corupţie privind înmatricularea de autovehicule

Mai multe percheziţii au fost efectuate la sediul unei instituţii publice din cadrul MAI, la domiciliul unui funcţionar din această instituţie şi la alţi trei suspecţi, iar un agent de Poliţie şi alte două persoane au fost reţinute într-un dosar de corupţie, se arată într-un comunicat al DGA Dâmboviţa, remis miercuri.

Conform unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc la sediul Serviciului de Înmatriculări Auto din Dâmboviţa.

”La data de 6 martie  a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dâmboviţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Structurii Centrale,  D.A.M.B.J.I., Serviciilor Judeţene Anticorupţie Prahova, Giurgiu, Vâlcea, Buzău şi Argeş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au pus în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară, unul la sediul unei instituţii publice din cadrul MAI, unul la domiciliul unui suspect, funcţionar în cadrul acestei instituţii şi trei la adresele altor 3 suspecţi”, se arată în comunicatul DGA Dâmboviţa.

Conform sursei citate, au fost efectuate, de asemenea, mai multe percheziţii corporale şi ale unor autovehicule.

”Suspectul, un agent de poliţie, funcţionar în cadrul unei structuri MAI din Dâmboviţa, a primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la primirea şi procesarea dosarelor privind înmatricularea unor autovehicule”, se precizează în comunicatul DGA Dâmboviţa.

De asemenea, din cercetări a rezultat faptul că alţi trei suspecţi, persoane fără calitate specială, realizează activităţi de intermediere a înmatriculării autovehiculelor, facilitând depunerea dosarelor fără existenţa unor programări prealabile în schimbul unor sume de bani.

Pe numele celor patru suspecţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, au fost puse în executare mandate de aducere. În cauză, alte 14 persoane au fost conduse la unitatea de parchet cu mandate de aducere, fiind suspectate de săvârşirea unor infracţiunii de dare de mită şi cumpărare de influenţă, constând în aceea că ar fi oferit suspecţilor fără calitate specială, sume de bani în legătură cu intermedierea înmatriculării unor autovehicule.

În urma activităţilor desfăşurate, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de trei inculpaţi, respectiv agentul de poliţie şi alte două persoane fără calitate specială, urmând ca aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de încă un inculpat.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!