Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori şi de droguri

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat nouă percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi recrutat tinere, pe care le-ar fi determinat sau obligat să se prostitueze, se arată într-un comunicat al IGPR.

De asemenea, una dintre persoanele vizate este cercetată şi pentru trafic de droguri şi deţinere fără drept de droguri de mare risc.

Percheziţiile aufost efectuate joi, în Dâmboviţa.

”Acţiunea a vizat probarea activităţii a două persoane bănuite de trafic de minori, trafic de droguri şi deţinere fără drept de droguri de mare risc. Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada mai 2015 – noiembrie 2016,  doi bărbaţi, de 27 şi 33 de ani, ar fi racolat 3 tinere în scopul exploatării prin practicarea prostituţiei. De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că că unul dintre aceştia ar fi procurat droguri de risc atât pentru consum propriu, cât şi pentru comercializare”, se arată în comunicatul IGPR.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. IGPR mai informează că la acţiunile derulate au participat şi jandarmi.