Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Pe cine au vrut pesediştii şef al Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă şi cine i-a împiedicat

consiliul local-targoviste

Pesediştii dâmboviţeni au încercat, joi, la şedinţa Consiliului Local Târgovişte să îl pună preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al Companiei de Apă pe secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Florin Grad.

Grad este în prezent membru al CA al companiei de apă, iar postul de preşedinte al consiliului de administraţie a devenit vacant, după ce zilele trecute, cel care îl ocupa, Simion Adrian, şi-a dat demisia în contextul recentului scandal în care este implicată compania.

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) riscă insolvenţa din cauza corecţiilor financiare aplicate proiectului european pe care îl are în derulare, de extindere şi modernizare a reţelei din zona urbană a judeţului.

Proiectul are deja o corecţie de 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) pentru procedurile de achiziţie din 2010 şi riscă încă o corecţie de 23 de milioane de lei (230 de miliarde de lei vechi) din cauză că nu au fost recepţionate lucrările din Târgovişte. Din cauza managementului defectuos e posibil ca, în exerciţiul financiar 2014-2020, compania de apă să nu mai poată accesa fondurile din POS2 de Mediu.

La şedinţa Consiliului Local (CL) Târgovişte de joi s-a pus pe ordinea de zi desemnarea a doi membri în Consiliul de Administraţie al companiei de apă şi alegerea unui preşedinte al consiliului de administraţie.

Consilierii au votat secret, aşa cum prevede legea, iar preşedintele CA al companiei de apă trebuia desemnat dintre cei şapte membri ai consiliului de la CATD.

Au fost propuşi şi votaţi membri ai Consiliului de Administraţie  Chiţulescu Corneliu şi Tăbârcă Corneliu. Apoi, dintre membrii CA al CATD, a fost ales de către consilierii locali târgovişteni Florin Grad (preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa).

Conform procedurii, după votul secret dat pentru alegerea persoanelor mai sus enunţate, consilierii locali au dat votul pentru proiectul de hotărâre, de mandatare a reprezentantului CL Târgovişte în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei de apă să propună aceste numiri şi alegerea preşedintelui consiliului de administraţie al CATD. Aici surpriza a venit din partea consilierului local PSD Andrei Albu care a votat împotrivă şi întregul proiect a căzut la vot.

Votul a fost 10 pentru, 11 împotrivă. Au votat împotrivă reprezentanţii PNL şi consilierul Andrei Albu. Restul de consilieri PSD au votat pentru.

După decizie, social democraţii i-au întrebat pe cei de la PNL ce e de făcut în condiţiile date.

”Noi suntem 10, dumneavoastră eraţi 11. Dacă nu aţi discutat şi cu colegul dumneavoastră Andrei Albu…”, a replicat consilierul local PNL Alen Georgescu.

Cu actualul Consiliu de Administraţie şi cu actuala conducere executivă, compania de apă riscă insolvenţa, pierderea fondurilor europene din POS 2 Mediu şi neexecutarea mai multor lucrări în judeţ din fondurile de economii.

Consiliul de Administraţie al companiei de apă poate schimba conducerea executivă a companiei. Asta, în contextul în care se cere demisia întregii conduceri a companiei, iar şefii nu vor să renunţe la posturi.

Conducerea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa:

Director General: Constantin Mircea

Director General Adjunct: Ţuţuianu Ioan

Director Economic: Poenaru Eugenia

Director Tehnic: Cimpoacă Gheorghe Ninel

Director Comercial: Ponorică Ion

Director Producţie şi Calitate: Babeu Pavel

Director Coordonator Secţii Operaţionale: Hossu Valentin Tiberiu

 

Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa:

Simion Adrian- Presedinte (a demisionat)

Brezan Ovidiu- Membru

Goicea Valeriu- Membru

Grad Ioan Florin- Membru

Mariutan Alexandru- Membru

Olaru Marin- Membru

Chitulescu Corneliu (mandat expirat)