Dâmboviţa: Patru persoane reţinute pentru trafic de droguri

Dâmboviţa: Patru persoane reţinute pentru trafic de droguri

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au documentat activitatea infracţională a patru persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc şi care au fost reţinute pentru 24 de ore, informează, joi, IPJ Dâmboviţa.

„Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada aprilie 2023 – iulie 2024, acestea ar fi deţinut, oferit şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis şi rezină de canabis), către consumatori din judeţul Dâmboviţa. De asemenea, probatoriul administrat a reliefat că, în anul 2023, în cadrul unui festival desfăşurat în staţiunea Mamaia, una dintre persoanele în cauză ar fi deţinut droguri de mare risc (amfetamină), fără drept, în vederea consumului propriu”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În acest caz au avut loc şi 12 percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, în judeţele Dâmboviţa şi Prahova. Au fost descoperite şi ridicate diferite cantităţi de canabis, mai multe cântare electronice de precizie, grindere, obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă. Totodată, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.

În cursul zilei de joi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de  arestare preventivă pentru 30 de zile a celor patru persoane reţinute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

error: Conţinut protejat !!