#alegeri2024 Patru candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Patru candidaţi s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la alegerile locale din 2024.

Potrivit datelor publicate de Biroul electoral Judeţean (BEJ), cei patru sunt: Corneliu Ştefan (PSD), Sorin Ion (PNL), Constantin-Ciprian Iacob (AUR) şi Gabriel Plăiaşu (Alianţa Electorală Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei).

Corneliu Ştefan este preşedinte al PSD Dâmboviţa şi actualul preşedinte al CJ Dâmboviţa. Ştefan a fost deputat în legislatura 2016-2020.

Sorin Ion, candidatul PNL, este secretar de stat la Ministerul Educaţiei, a fost inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi profesor de matematică. Acesta a candidat şi acum patru ani pentru funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Constantin-Ciprian Iacob este avocat, s-a înscris în luna ianuarie a acestui an în AUR şi a fost prezentat drept coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare AUR Dâmboviţa.

Gabriel Plăiaşu (Alianţa Electorală Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei) este deputat în grupul deputaţilor neafiliaţi. A intrat în Parlament pe listele PNL, a mai fost deputat în legislaturile 2004-2008 şi 2008-2012.

error: Conţinut protejat !!