Site icon stiriDB

Dâmboviţa: O persoană a murit din cauza gripei

O persoană din Dâmboviţa a murit din cauza gripei, în total, la nivelul judeţului, sunt înregistrate 12 cazuri în perioada 23-29 ianuarie 2017, conform raportării Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, făcută publică joi.

DSP Dâmboviţa nu a făcut publică situaţia la zi a cazurilor de gripă. Pe pagina de internet a DSP Dâmboviţa cea mai recentă raportare este din octombrie 2016. Instituţia nu a oferit nicio explicaţie pentru care ţine ascunse cazurile de infecţii acute respiratorii, de gripă şi decesele din cauza gripei.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, judeţul Dâmboviţa este pe locul patru, la nivel naţional, cu cele 12 cazuri de gripă.

În documentul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile se arată că morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută în raport cu cea înregistrată în săptămâna anterioară, la nivelul ţării înregistrându-se în săptămâna aferentă raportării 14 decese.