Dâmboviţa: O nouă metodă de înşelăciune: pomană pentru Cioabă

Dâmboviţa: O nouă metodă de înşelăciune: pomană pentru Cioabă

O nouă metodă de înşelăciune în Dâmboviţa: persoane de etnie romă opresc femei pe drum, le spun că vor să le dea de pomană pentru regele romilor Cioabă, că le dau un lanţ de aur. Apoi ţin să le pună ele lănţicul (care nu este de aur) la gât, moment în care le fură bijuteriile pe care trecătoarele le au asupra lor.

”La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii de la Postul de Poliţie Aninoasa au fost sesizaţi că două femei au fost înşelate. Din cercetări a reieşit că în dimineaţa aceleiaşi zile părţile vătămate au fost abordate pe stradă de două femei de etnie rromă care le-au întrebat cum se poate ajunge la Spitalul Judeţean Târgovişte.Totodată, bănuitele le-au spus părţilor vătămate că fac parte din familia regelui rromilor care a decedat de curând, motiv pentru care ar vrea să le facă o ofrandă”, se arată într-un comunicat al Poliţie Dâmboviţa.

Poliţia spune şi cum se desfăşoară înşelăciunea.

”Astfel, profitând de neatenţia victimelor, bănuitele le-au sustras bijuteriile şi 50 de lei. Ulterior, părţile vătămate au realizat că au fost înşelate”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

În cauză, poliţiştii desfăşoare activităţi pentru identificarea principalelor bănuite şi tragerea acestora la răspundere penală.

error: Conţinut protejat !!