Site icon stiriDB

Dâmboviţa: O altă maşină s-a răsturnat pe drumul din zona montană

masina-rasturnata-zapada

O maşină s-a răsturnat pe drumul din zona montană a judeţului Dâmboviţa, iar altele au derapat din cauza gheţii de pe carosabil, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmboviţa, remis sâmbătă.

O altă maşină s-a răsturnat şi săptămâna trecută, turiştii care se aflau în ea nu au fost grav răniţi, dar autoturismul a fost avariat.

În ultimele 24 de ore, în urma unor solicitări prin telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul mai multor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii, unul din București, patru din Galați și doi dâmbovițeni se aflau în deplasare cu autoturismele pe principalele trasee din Bucegi cu intenția de a vizita obiective turistice sau de a se caza.

Pe timpul deplasării cei șapte turiști cu vârstă între 30 și 50 de ani  au derapat cu autoturismele în zonele Plaiul Mircii și Dichiu, din cauza viscolului și a gheții, iar doi dintre aceștia, din județul Dâmbovița s-au răsturnat cu autoturismul într-un pârâu din zona Table, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de vreme și drum.

În urma intervenției salvatorilor montani, turiștii din București și Galați au fost sprijiniți să deblocheze cele 3 autovehicule din zăpadă, iar cei din Dâmbovița au foat ajutați să repună mașina răsturnată pe drum cu ajutorul unui buldoexcavator. La ultima acțiune înregistrată aztăzi, 03 decembrie a.c., jandarmii au cooperat cu salvamontiștii dâmbovițeni.

Cele 3 acțiuni înregistrate în ultimele 24 de ore s-au încheiat cu succes, turiștii aflându-se în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.