Dâmboviţa: Numărul persoanelor izolate a crescut de la 249 la 400 (18 martie)

Dâmboviţa: Numărul persoanelor izolate a crescut de la 249 la 400 (18 martie)

La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt, pe 18 martie, 400 de persoane în izolare, 38 în carantină, nu este niciun caz de COVID-19, conform datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cu o zi înainte erau raportate 249 de persoane în izolare la domiciliu.

Foarte multe persoane îşi exprimă, în special în mediul online, îngrijorarea cu privire la respectarea măsurii izolării şi îşi pun problema verificării de către autorităţi a celor care au venit recent din străinătate din zone cu risc COVID-19.

Prefectura Dâmboviţa a precizat, miercuri, că nu s-a schimbat numărul sancţiunilor date celor care nu au respectat măsura izolării, respectiv 7. Deci doar şapte persoane din judeţ au fost descoperite că nu au stat în izolare, deşi se impunea această măsură. Reprezentanţii mass media au solicitat, miercuri, prefecturii să emită o informare cu modul în care trebuie să procedeze cei care au informaţii sau aud pe stradă ori în magazine persoane care spun că sunt venite recent din străinătate. Acestea, dacă vin din zone de risc COVID-19, trebuie să stea în izolare 14 zile.

error: Conţinut protejat !!