Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Ministrul Rovana Plumb a participat la prezentarea proiectului european de dezvoltarea a infrastructurii de apă în judeţ

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a participat, joi, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la prezentarea unui proiect european de dezvoltarea a infrastructurii de apă în judeţ.

”Îl ascultam pe domnul senator Adrian Ţuţuianu zilele trecute într-o emisiune şi certific realitatea celor spuse, în sensul că Dâmboviţa nu a pierdut niciun ban european şi că toate proiectele pe care le-a accesat au fost duse la bun sfârşit. Este un model, care sper să se multiplice peste tot în ţară, şi sunt convinsă că se poate face lucrul acesta pentru că avem nevoie să aducem bani europeni în ţară. Şi eu îmi doresc acest lucru. Îmi doresc să dezvoltăm România cu bani europeni şi putem astfel să construim tot ceea ce ne-am propus, de ce are nevoie judeţul nostru, ţara noastră”, a spus Rovana Plumb.

În debutul discursului, ministrul Rovana Plumb a subliniat că e nevoie de stabilitate, ”fără tensiuni, fără scandaluri”, astfel încât ”să putem să construim”.

”În primul rând: Cristos s-a înălţat! Să dea Dumnezeu ca România să fie binecuvântată în continuare şi să avem parte de calm, de linişte, fără tensiuni, fără scandaluri, astfel încât să putem să construim. Vreau să vă felicit pentru modul cum aici, în judeţul Dâmboviţa, abordaţi problemele comunităţilor (…). Va fi un proiect investiţional pentru Dâmboviţa, este cel mai mare pe infrastructura de apă şi apă uzată din România, de 225 de milioane de euro. Partea de consultanţă pentru Compania de Apă pentru a putea desemna masterplanul 2 are un termen de finalizare în august 2019. Am să rog autorităţile publice să pună la dispoziţia companiei de apă tot ce e nevoie astfel încât să se poată realiza, poate şi mai repede, acest masterplan 2”, a precizat ministrul Rovana Plumb, care este şi deputat PSD de Dâmboviţa.

Rovana Plumb a subliniat că şi-a propus să vină în sprijinul beneficiarilor de bani europeni şi să simplifice anumite proceduri.

”Vreau să vă spun că mi-am propus ca împreună cu cei care gestionează programele operaţionale să fim mult mai aproape de beneficiari, să-i sprijinim. Abordarea Ministerului Fondurilor Europene este de a veni în sprijinul beneficiarilor, de a-i ajuta, de a simplifica şi am început procesul de simplificare de anul trecut, continuăm şi anul acesta, simplificare a tuturor prevederilor care exced regulamentelor europene în baza cărora funcţionează Ministerul Fondurilor Europene privind absorbţia”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în Dâmboviţa prevede investiţii în 52 de localităţi din Dâmboviţa, iar valoarea totală este 222 de milioane de euro, fără TVA.

Sunt prevăzute realizarea a peste 1.000 de kilometri de noi reţele de canalizare, 17 staţii de epurare, 174 de staţii de epurare a apelor uzate, 58 de kilometri de conducte aducţiuni, 280 noi reţele de apă.

Joi, la sala Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost prezentat şi proiectul ”Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, semnat în urmă cu câteva zile şi care are o valoare de 26 de milioane de lei. Practic în cadrul acestuia se asigură asistenţa tehnică pentru întreaga investiţie ce se va derula prin Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Au fost prezenţi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, autorităţi judeţene, parlamentari de Dâmboviţa, primari ai localităţilor care vor beneficia de acest proiect.