Dâmboviţa: Microbuze şcolare electrice şi hibrid pentru 17 comune printr-un program AFM

Dâmboviţa: Microbuze şcolare electrice şi hibrid pentru 17 comune printr-un program AFM

Conducerea CJ Dâmboviţa a semnat, luni, contractul de finanţare pentru microbuze şcolare electrice şi hibrid ce vor deservi 17 comune din judeţ.

„Împreună cu preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu Neculaescu, am semnat contractul de finanţare prin care Consiliul Judeţean Dâmboviţa va achiziţiona 17 microbuze şcolare: nouă electrice şi opt hibride. Valoarea totală a finanţării accesate prin programul AFM este de 25 de milioane de lei. Aceste microbuze, care vor fi utilizate pentru a asigura transportul elevilor navetişti, vor ajunge în 17 comune”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, într-o conferinţă de presă prilejuită de semnarea contractului.

Microbuzele vor ajunge în următoarele localităţi: Bărbuleţu, Brăneşti, Lucieni, Moţăieni, Niculeşti, Nucet, Ocniţa, Petreşti, Pietroşiţa, Pucioasa, Răcari, Râu Alb, Sălcioara, Şotânga, Valea Lungă, Valea Mare şi Vişineşti.

„Este un program început în luna septembrie a anului trecut, unde AFM a alocat un buget de 600 de milioane de lei în total finanţare. CJ Dâmboviţa va beneficia de finanţare de 100%, din cei 25 de milioane de lei, toţi banii sunt eligibili, nu aveţi niciun fel de contribuţie în cadrul acestui proiect. Sperăm odată cu achiziţionarea acestor microbuze, pe lângă un mediu mai puţin poluat, să beneficieze şi copiii de un transport civilizat şi decent către şcoală”, a spus preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa mai are în licitaţie publică achiziţia altor 31 de microbuze şcolare, de 8+1 şi 16+1 locuri, în valoare de 30 de milioane de lei. Finanţarea este asigurată printr-un contract semnat prin PNRR.

„Totalul investiţiilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa în educaţia copiilor din judeţul nostru se ridică la aproximativ 130 de milioane de lei: 64 de milioane de lei echipamente digitale, dotări şi mobilier nou pentru 61 de şcoli şi licee dâmboviţene; 30 de milioane de lei pentru 31 microbuze prin PNRR; 25 de milioane de lei cele 17 microbuze prin AFM; 7,3 milioane de lei reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale Speciale din Târgovişte; 3,6 de lei hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale la biblioteci”, mai anunţă preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!