Dâmboviţa: Mai multe gospodării şi un magazin, inundate în urma precipitaţiilor abundente

Dâmboviţa: Mai multe gospodării şi un magazin, inundate în urma precipitaţiilor abundente

Mai multe gospodării, un subsol şi un magazin au fost inundate, duminică, în Dâmboviţa, în urma precipitaţiilor abundente, informează ISU Dâmboviţa.

„Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au acţionat până la această oră pentru evacuarea apei din 20 de gospodării în localităţile I.L. Caragiale, Săcuieni, Gura Ocniţei, Gheboaia, Dobra, Răzvad, Marcesti. De asemenea s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un subsol şi un magazin în municipiul Târgovişte„, precizează ISU Dâmboviţa.

Populaţia este sfătuită să evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ, să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. De asemenea, oamenii sunt atenţionaţi să evite deplasările pe durata avertizării meteorologice.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

error: Conţinut protejat !!