Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Mai multe drumuri judeţene şi comunale afectate de alunecări de teren, un sat riscă să rămână izolat

Mai multe drumuri judeţene şi comunale din Dâmboviţa sunt afectate de alunecări de teren, iar un sat din comuna Malu cu Flori riscă să rămână izolat, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu.

”La Malu cu Flori, în satul Micloşanii Mici, este drumul comunal rupt, aproape un sat este izolat; drumul judeţean din comuna Bezdead este în mai multe locuri rupt; drumul judeţean de la Vişineşti este în mai multe locuri rupt; drumul judeţean de la Văleni Dâmboviţa este în mai multe locuri rupt”, a spus Ţuţuianu.

Probleme provocate de alunecări de teren sunt şi la Văleni Dâmboviţa şi Glodeni. La Văleni Dâmboviţa 14 case riscă să se dărâme, iar cei care locuiau în acestea au fost evacuaţi, au mai fost afectate drumuri comunale, reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua electrică. În Glodeni sunt opt case în pericol să se prăbuşească, au fost evacuaţi cei care locuiau în ele, o conductă de apă a fost fisurată, DJ 716 este afectat şi o bandă de circulaţie este impracticabilă, iar reţeaua electrică a fost afectată.

”S-a venit în sprijinul cetăţenilor cu articole de îmbrăcăminte, cu alimente. S-au comunicat solicitările din cele două localităţi la Ministerul de Interne şi urmează să avem un răspuns în următoarele zile. Am inventariat care sunt pagubele în cele două localităţi, în domeniul public, dar şi în proprietăţi private. Am inventariat şi în alte localităţi care sunt problemele legate, în special, de infrastructura de interes public: drumuri judeţene, drumuri locale. Avem pregătite toate documentele, domnul prefect este astăzi după amiază convocat la Ministerul de Interne pentru discuţii legat de modul de abordare şi soluţiile pe acest subiect”, a mai precizat senatorul Adrian Ţuţuianu.