Dâmboviţa: Licenţe de transport retrase firmei Atyc din cauza neregulilor

Dâmboviţa: Licenţe de transport retrase firmei Atyc din cauza neregulilor

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a hotărât retragerea licenţelor de transport pe unele trasee firmelor Grup Atyc şi Girueta Tour(ambele aparţinând familiei Grigore şi având aceeaşi adresă pe T. Vladimirescu, Târgovişte) din cauza neregulilor în transportul de persoane.

Traseele sunt: Târgoviște-Răzvad-Moreni (Atyc), Moroeni-Doiceşti-Târgoviște (Atyc) și Găești –Vişina- Răscăieți (Girueta).

Cele mai grave probleme constatate sunt neefectuarea unor curse, folosirea altor maşini decât cele cu care firmele au câştigat licenţa de transport, starea tehnică necorespunzătoare a maşinilor, condiţiile oferite călătorilor.

Conform procedurii, consiliul judeţean va înainta propunerea de retragere a licenţelor Autorităţii Rutiere Române, care decide în acest domeniu.

”Le-am spus mereu să îşi rezolve problemele: trebuie să ai maşina cu care ai licitat, trebuie să aibă calitatea tehnică corespunzătoare, trebuie să ai oameni care îl respectă pe călător şi îl duce în condiţii bune la locul de destinaţie. Asta este discuţia de fond. Ori îi apărăm noi şi ei continuă să îşi bată joc de cetăţeni sau apărăm pe cetăţeni şi retragem licenţele la cei care nu sunt serioşi. Eu am optat pentru apărarea cetăţeanului. Sunt copiii noştri care nu ajung la şcoală sau care îngheaţă în autogări, care îngheaţă în câmp, cum i-a lăsat acum doi ani la Dragodana în câmp două ore. Nu mai putem să ne facem că nu vedem lucrurile astea!”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că va supune votului consilierilor judeţeni, luna viitoare, retragerea şi a altor licenţe de transport.

Nu este prima dată când preşedintele CJ Dâmboviţa propune retragerea licenţei de transport firmei Atyc, dar până acum nu s-a obţinut majoritatea de voturi.

La şedinţa de vineri au votat pentru retragerea licenţei Atyc pe traseele enunţate mai sus consilierii PSD, precum şi vicepreşedintele consiliului Marin Antonescu şi au fost împotrivă sau s-au abţinut cei din PNL.

Astfel, au votat împotriva retragerii licenţei Jean Popescu, Gabriel Grozavu, Maria Cristea, Dragoș Paraschiv, Claudiu Vasile, Petre Marin, Adrian Mocanu, Ovidiu Nițoi. S-au abţinut Neli Ion, Teodor Buta, Ion Sorin și Nicolae Vlădescu.

vot-cj

error: Conţinut protejat !!