Dâmboviţa: Jumătate dintre şoferii opriţi de poliţişti, amendaţi pentru viteză

Dâmboviţa: Jumătate dintre şoferii opriţi de poliţişti, amendaţi pentru viteză

Jumătate dintre şoferii opriţi în trafic de poliţiştii dâmboviţeni, într-o acţiune de prevenire derulată în perioada 12/18 august, au fost amendaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat în perioada 12-18 august pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei regulamentare (…). Astfel, poliţiştii dâmboviţeni au oprit în trafic, pentru control, 1.189 de autovehicule şi au aplicat 663 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea limitei legale de viteză. Din totalul contravenţiilor, 162 au fost constatate cu ajutorul aparatele TRUCAM”, precizează IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, faţă de 56 conducători auto a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Acţiunea a fost desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi a avut loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed.

„În cadrul acţiunii, au fost folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora”, susţine IPJ Dâmboviţa.

Poliţia rutieră reaminteşte conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice.

error: Conţinut protejat !!